Szindikátusok – Rólunk

A szindikátus szó jelentése tulajdon-, illetve tulajdonosi közösség, amely hazánkban egyelőre talán nem kellőképpen ismert. A weboldalunk ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a relatíve nagyobb, ám a kiszemelt vállalkozás elindításához a (még) nem elegendő tőkével rendelkezők mégis eredményesen tudjanak hozzákezdeni, akár a hatalmas tőkebefektetést igénylő esetekben is.

A projekt során a befektetők közösen tudják a szükséges tőkét biztosítani és befektetésük arányában részesülnek a későbbiek során a nyereségből is. Amikor összegyűlt egy projekt indításához a megfelelő számú befektető, illetve ezáltal a szükséges összeg is, elindulhat a vállalkozás, melynek várható bevételeihez célszerű igazítani a lehetséges és választható adózási formát, illetve a szükséges vállalkozási típust is. Garanciát a befektetők részére üzletrészük és / vagy ingatlanhányad jelent.

A vállalkozást profi menedzsment vezeti, így ezzel a tulajdonosoknak foglalkozni nem kell, azonban mindig rálátnak annak tevékenységére.

A rendszer előnye, hogy akár minimális (5 M Ft) tőkével is igen komoly vállalkozás résztulajdonosa lehet valaki, melyet a tulajdonosi közösség alapításakor meghatározott garanciák biztosítanak. Az egyes projekteknél természetesen más és más a megtérülés ideje, mértéke, azonban a banki kamatozáshoz és egyéb tőkejövedelmekhez képest mindenféleképpen jelentősen magasabb hozam várható, realizálható.

Oldalunkon folyamatosan megtalálhatóak a már meglévő és tervezett projektek is, azok tervezett befektetési volumenével és az éppen aktuális létszámokkal együtt. Ennek okán a befektetni szándékozó maga tudja kiválasztani a kívánságának megfelelő vállalkozást, illetve befektetésének összegét is. Az összeg kapcsán kiemelendő, hogy az igazságos és hatékony működés érdekében sem túl csekély, sem túl nagy mértékű tőkével sem rendelkezhet egy befektető, hiszen az előbbi a hatékonyság, míg utóbbi a többi befektető jogosultságainak a rovására menne.

Az oldal kitalálója és üzemeltetője magánszemély, aki minden egyes projektben egy résznyivel részt vesz.

A szükséges jogi hátteret állandó jogi képviselőként ügyvédi iroda biztosítja.